Frequently Asked Questions

Algemeen

Dream Aesthetics is hét antwoord op de vraag naar een methode om af te vallen, bij te komen of beter te presteren en die goed vol te houden is én zorgt voor duurzaam resultaat.

Alle mensen zijn anders, dat realiseren wij bij Dream Aesthetics maar al te goed. Zo heeft iedereen eigen doelen, een eigen levenswijze en uitgangspunt. Wat voor de één werkt, werkt in veel gevallen dan ook niet voor de ander. Kortom, niemand valt over één kam te scheren. Hier houden wij rekening mee wanneer we met jou aan de slag gaan om duurzaam af te vallen, bij te komen of beter te presteren in je sport.

Dream Aesthetics gelooft niet in diëten die zijn gebaseerd op dure maaltijdvervangers of radicale maatregelen waarbij je vaak sommige dingen helemaal niet meer mag. Deze diëten zijn doorgaans erg moeilijk vol te houden en de kans is groot dat je binnen de kortste keren weer terugvalt in je oude patroon. Dream Aesthetics Lifestyle Coaching zet het individu centraal en creëert daar omheen een maatwerk aanpak zodat jij je doelen niet alleen op een prettige manier bereikt, maar ook behoud.

Onze pakketten bieden de optie voor een periode van 12, 24 of 48 weken van intensieve begeleiding. Tijdens deze begeleiding focussen we ons uiteraard op het behalen van jouw persoonlijke doel. Kies je voor Leefstijl Coaching? Dan richten we ons ook op het aanmeten van een levensstijl waar jij je zowel lichamelijk als mentaal prettig bij voelt. Dit betekent dat je na onze begeleiding volledig zelfstandig verder kunt. Sterker nog, dat je niet meer anders wilt!

Ben jij nog niet waar je wilt zijn, is je doel veranderd of vindt je het gewoon prettig om een stok achter de deur te hebben? Dan kun je je persoonlijke begeleiding uiteraard altijd verlengen!

Omdat onze coaching altijd maatwerk is valt hier geen eenduidig antwoord op te geven. Dit hangt onder andere af van je eigen wensen en persoonlijke situatie. Wel kun je er van uitgaan dat, in de optimale situatie, enkele keren per week wordt gesport en dat het enige tijd kost om je voeding te prepareren.

Nadat je je hebt aangemeld wordt er binnen 24 uur contact met je opgenomen door jouw coach om een intakegesprek of eerste personal training te plannen. Tijdens deze eerste afspraak gaan jullie in op jouw persoonlijke situatie en doelen en worden kaders gesteld en afspraken gemaakt om je zo effectief mogelijk naar je doel te helpen. Heb je voor Leefstijl Coaching gekozen? Dan ontvang je na het intakegesprek binnen 48 uur je startpakket waarmee je direct aan de slag kunt. Ook maak je tijdens de eerste ontmoeting afspraken voor vervolgtrainingen (Personal Training) of periodieke voortgangsgesprekken en metingen (Leefstijl Coaching).

Pakketkeuze

Welke begeleidingsvorm het beste bij je past hangt af van verschillende factoren. Wil jij zelfstandig aan de slag met voedings- en trainings maar wel aan de hand van een maatwerk plan met tussentijdse controles? Dan is Leefstijl Coaching de beste keuze. Wil jij graag ondersteuning bij het uitvoeren van een trainingsplan in de sportschool maar ben je niet geïnteresseerd in begeleiding op het gebied van voeding? Dan is Personal Training het pakket dat je zoekt. Wil jij graag voedingsadvies, periodieke controles én begeleiding bij het sporten in de sportschool? Kies dan voor een Combipakket.

Bij een Combipakket geniet je niet alleen van maatwerk voedings- en trainingsadvies en periodieke consulten, maar ook van begeleiding van je coach in de sportschool bij het uitvoeren van je trainingsplan. Bij Leefstijl Coaching ontvang je maatwerk voeding- en trainingschema’s, periodieke controles en coaching, maar geen begeleiding in de sportschool zelf.

Bij een Combipakket geniet je niet alleen van begeleiding van je coach in de sportschool bij het uitvoeren van je trainingsplan, maar ook van maatwerk voedings- en trainingsadvies en periodieke consulten. Bij Personal Training ontvang je begeleiding in de sportschool, maar geen voedingsadvies en periodieke metingen.

Meer spieren én minder vet, dat is wat de meeste mensen willen. Wij raden echter altijd aan om eerst op één van beiden te focussen. Dit heeft te maken met de manier waarop ons lichaam werkt. Doordat het erg moeilijk voor ons lichaam is om vet te verbranden én spieren op te bouwen op hetzelfde moment is het wijs om (in beurten) te kiezen voor vetverlies met optimaal behoud van spiermassa, of het opbouwen van spiermassa terwijl het vetpercentage zo laag mogelijk gehouden wordt. Bedenk je daarom goed wat er voor jou op het moment het belangrijkste is, en bespreek dit eventueel met je coach.

Ja en nee. Ieder mens is anders en heeft daarom een unieke behoefte om zijn/haar doel te bereiken. Wat voor de een werkt, werkt dus niet voor de ander. Het is daarom niet mogelijk om met zijn tweeën één plan te volgen dat voor beiden werkt. Wel is het mogelijk om samen, bij dezelfde coach, met Dream Aesthetics te beginnen. Je coach kan dan zorgen dat jullie plannen zoveel mogelijk op elkaar aansluiten! Kies je voor Leefstijl Coaching? Kies dan voor het partnerpakket. Interesse in Personal Training of een Combipakket? Neem dan contact op (met je coach) om een duokorting af te spreken.

Al onze pakketten zijn voor een periode van 12, 24 of 48 weken af te sluiten. Verlengen kan natuurlijk altijd met een minimum van 12 weken. Heb je te maken met een ‘snipperweekje’? Overleg dan met je coach of het mogelijk is om met een losse maand/ les te verlengen.

Als je voortijdig je doelstelling bereikt hebt dan kun je er voor kiezen om samen met je coach binnen de resterende begeleidingstijd te gaan voor een andere doelstelling. Voorbeeld: je hebt het pakket vetverlies voor vrouwen en je hebt voortijdig je doel bereikt dan kun je aangeven bij je coach dat je wilt overstappen naar een ‘Benen, billen, buik programma’.

Online of Offline coaching (Leefstijl Coaching)

Waar je bij Real Life Coaching je coach in levende lijven treft om je progressie te meten en te bespreken, vinden deze check-ups bij Online Coaching plaats via een Online videocall. Uiteraard krijg je bij Online Coaching alles wat je nodig hebt om je eigen progressie te meten in de vorm van een welkomspakket thuisgestuurd!

Ja, gezien de overeenkomsten in begeleidingsmethodiek tussen Online en Real Live coaching heeft dit geen impact op de te behalen resultaten.

Voeding (Leefstijl Coaching)

Nee, Dream Aesthetics is een methode die je aanleert om op basis van normale voeding en sport je lichamelijke of sportieve doel te bereiken en waarbij het uitgangspunt is dat deze dusdanig wordt gepersonaliseerd dat deze in jouw persoonlijke leven past. Hierbij wordt weliswaar gebruikgemaakt van modelvoedingsschema’s en richtlijnen over voeding, maar alleen zodat je je eigen lichaam leert begrijpen en op termijn zelfstandig verder kunt. Daarnaast heeft een ‘dieet’ een tijdelijk karakter en biedt Dream Aesthetics een verandering in levensstijl met zich mee.

Ja, alles wat de mens nodig heeft kan uit een volledig plantaardig voedingspatroon worden gehaald, ook wanneer je veel sport en/of een esthetisch doel nastreeft. Het niet willen of kunnen eten van vlees, vis of dierlijke producten in zijn algemeen staat dus niet in de weg bij het bereiken van jouw doel.

Op basis van jouw persoonsprofiel, voorkeuren en progressie wordt er tweewekelijks een maatwerk voedingsschema opgesteld waarmee je aan de slag kunt. Daarnaast krijg je van ons een voedingswijzer waarmee je gemakkelijk variatie in je voeding kunt aanbrengen. Hierdoor hoef je in principe geen dag hetzelfde te eten!

Dat hangt af van jouw persoonlijke situatie en voorkeur. Het belangrijkste hierin is dat het goed in te vlechten is in jouw leven. Hoewel we ernaar streven om meerdere maaltijden per dag te consumeren valt dit altijd aan te passen op je persoonlijke situatie.

Dit bepaal je zelf! Ben je een gemaksdier en ruil je variatie graag in voor wat extra tijd, dan kun je met slechts één keer per week koken al klaar zijn voor de hele week. Eet je liever iedere dag wat anders of vers uit de pan, dan sta je waarschijnlijk iets vaker in de keuken. Dit is echter nooit minder dan één keer per week in het minimale geval, maar ook nooit meer dan één keer per dag.

Jawel. Sterker nog, wij raden dit ten zeerste aan! Uiteraard zijn hier bepaalde richtlijnen voor om ervoor te zorgen dat dit in balans is met jouw voortgang en advies.

Nee, het woord ‘supplement’ zegt het eigenlijk al: voedingssupplementen kunnen worden gezien als aanvullingen op het dieet en zijn dus nooit strikt noodzakelijk om je gewenste doel te bereiken. Daarom zullen supplementen dus ok nooit worden gebruikt om maaltijden te vervangen! Welke supplementen voor jou geschikt zijn hangt echter af van een heleboel factoren, waaronder je doel en je geslacht. Of en zo ja welke supplementen in jouw advies voorkomen zal met je coach worden besproken in het intakegesprek.

Indien wij voedingssupplementen aanbevelen en jij ervoor kiest om dit advies op te volgen, dan dien je zelf je voedingssupplementen te betalen. Diverse coaches van Dream-Aesthetics hebben overigens afspraken met gerenommeerde supplementenbedrijven waardoor je (vaak alleen bij ons!) mooie (extra) kortingen op je supplementen krijgt!

Dream Aesthetics is niet deskundig in het begeleiden van mensen die aan een eetstoornis lijden. Heb jij een eetstoornis, dan raden wij het dan ook ten zeerste af om je voor een pakket van Dream Aesthetics aan te melden. Raadpleeg in dit geval altijd je huisarts voor een doorverwijzing naar een specialist op dit gebied. Ben je van je eetstoornis af? Neem dan eerst contact met ons op om te bespreken of het aan te bevelen is om met een van onze pakketten te starten.

Training

Ja, hoe vaak per week je ons trainingsplan volgt bepaal je samen met je coach. Ook hierbij geldt dat dit moet passen in jouw leven.

Dream Aesthetics biedt programma’s die zijn geënt op sporten in de sportschool én alleen lichaamsgewicht waardoor het niet per se nodig is om lid te zijn van een sportschool. Wel raden wij aan om te kiezen voor krachttraining in de sportschool omdat deze je de mogelijkheid biedt om iedere spier optimaal te kunnen trainen. Trainingsplannen gebaseerd op alleen je eigen lichaamsgewicht zijn beperkt in zowel het aantal oefeningen die beschikbaar zijn per spiergroep én het gewicht dat je hierbij kunt inzetten.

Dit is afhankelijk van je doel, situatie en mogelijkheden en zal samen met je coach worden bepaald.

Kies je voor Personal Training of een Combipakket? Dan krijg je begeleiding in de sportschool van je Personal Trainer naar keuze. Ga je voor Leefstijl Coaching? Dan ontvang je voedings- en trainingsadvies op maat maar geen personal training in de sportschool.

Kies je voor Leefstijl Coaching? Dan krijg je periodiek van je coach een nieuw trainingsschema ingepland in de Dream Aesthetics app. Wanneer je na afloop van een van je maandelijkse trainingsschema liever overgaat op de andere variant, dan kun je dit tijdens je periodieke check aan je coach doorgeven. Kies je voor Personal Training of een Combipakket? Bespreek dan met je coach of de mogelijkheid bestaat om van trainingsplan te wisselen.

Ben je in de sportschool? Vraag dan aan een medewerker voor een alternatief. De kans is namelijk reëel dat je coach niet a la minuut antwoord kan geeft waardoor je niet verder kunt met je training. Na afloop van je training leg je je vraag voor aan je coach. Ben je thuis, vraag dan je coach om advies!

Educatie

Een van de kernprincipes van Dream Aesthetics is Educatie. Dit wil zeggen dat wij het belangrijk vinden dat jij meer leert over hoe je eigen lichaam werkt en wat jouw lichaam nodig heeft om je doel te bereiken en te behouden. Dit wordt gewaarborgd door het contact met je coach.

Dream Aesthetics streeft er niet naar om haar klanten zolang mogelijk aan het lijntje te houden, maar helpt je om zo snel mogelijk zelfstandig verder te kunnen. Na afloop van jouw begeleidingstraject weet jij dan ook precies hoe je je resultaat op continue basis kunt behouden. Hierdoor hoef je nooit meer te zoeken naar een nieuwe methodiek, dieet of coach.

Resultaat

Dit hangt helemaal af van jezelf. Zo zijn er een aantal factoren die bepalen hoeveel je kunt bereiken in een bepaalde termijn: 1) je startpunt: moet je van ver komen, of ben je al redelijk dicht bij je doel? 2) je doel: hoe uitdagender je doel, hoe meer tijd je nodig hebt om dit te bereiken. 3) de intensiteit: ben je bereidt om tot het uiterste te gaan, of wil je het liever geleidelijk aan doen? 4) Focus: houd jij je strikt aan ons advies, of kies je ervoor om regelmatig af te wijken? Tijdens je intakegesprek bespreek jij met je coach wat je graag zou willen bereiken. Je coach helpt je dan met het stellen van een realistisch doel!

Of jij je gewenste resultaat behaalt hangt af van een aantal factoren. Zo zijn er een aantal factoren die bepalen hoeveel je kunt bereiken in een bepaalde termijn: 1) je startpunt: moet je van ver komen, of ben je al redelijk dicht bij je doel? 2) je doel: hoe uitdagender je doel, hoe meer tijd je nodig hebt om dit te bereiken. 3) de intensiteit: ben je bereidt om tot het uiterste te gaan, of wil je het liever geleidelijk aan doen? 4) Focus: houd jij je strikt aan ons advies, of kies je ervoor om regelmatig af te wijken? Tijdens je intakegesprek bespreek jij met je coach wat je graag zou willen bereiken. Je coach helpt je dan met het stellen van een realistisch doel!

Dit hangt af van de begeleidingsvorm die je kiest. Kies je voor online begeleiding, dan meten we je progressie aan de hand van je tailleomtrek, gewicht, een fotologboek en je mindset. Dit doe je zelf en deel je met je coach via onze app en tijdens je periodieke online check. Om je tailleomtrek te meten krijg je na aanmelding van ons een tailleomtrekmeter thuisgestuurd! Kies je voor offline begeleiding, dan hoef je zelf alleen je gewicht te meten en meet je coach je tailleomtrek, vetpercentage, mindset en houd je coach je fotologboek bij. Dit gebeurt tijdens je periodieke check op locatie van je coach.

Je resultaten worden nooit op internet gedeeld zonder dat jij je coach hiervoor expliciet toestemming hebt gegeven. Daarnaast worden alle foto’s waarvoor wij toestemming hebben gekregen geanonimiseerd. Dat wil zeggen dat een deel van het gezicht wordt bedekt zodat je niet meer herkenbaar bent.

Onze coaches

Bij Dream Aesthetics staat kwaliteit hoog in het vaandel. Al onze coaches voldoen dan ook aan strenge eisen en doorlopen een uitgebreide selectieprocedure voordat zij Dream Aesthetics Lifestyle Coach worden. ‘Practice what you preach’ en ‘walk the talk’ zijn hierin belangrijk uitgangspunten. Daarnaast worden al onze coaches klaargestoomd en continu bijgeschoold in de Dream Aesthetics Academy.

Tijdens je begeleidingsperiode heb je een nauwe band met je coach. Deze begint al bij het intakegesprek waarin je je persoonlijke situatie bespreekt, doelen stelt en een bodycheck wordt uitgevoerd c.q. besproken. Vervolgens gaat je coach aan de slag en voorziet hij/zij je van jouw persoonlijke startpakket. Hiermee ga jij vervolgens zelf aan de slag, maar sta je wel continu in contact met je coach. Zo kun je vragen altijd met je coach bespreken, ook al is je controlegesprek pas over enkele dagen. Je hebt een periodiek controlegesprek met je coach waarin je je voortgang bespreekt en eventuele wijzigingen doorvoert.

Dat kan, maar dit is niet verplicht. In het aankoopproces van het pakket dat je hebt gekozen krijg je de mogelijkheid om de coach van je keuze te selecteren, maar dit hoeft niet. Wanneer je zelf geen keuze maakt voor een coach, dan wordt je door ons aan een van onze coaches gekoppeld.

Dream Aesthetics heeft de ambitie om in alle provincies offline coaching aan te bieden en breidt haar team dan ook continu uit. Toch kan het zo zijn er momenteel geen coach in jouw provincie beschikbaar is die offline coaching aanbiedt. In dit geval raden we je aan om te kiezen uit een van de volgende mogelijkheden:

1) ik vind het niet erg om wat verder te moeten rijden: kies voor offline begeleiding bij een coach buiten je eigen provincie.

2) ik vind het wel erg om wat verder te moeten rijden: kies voor online begeleiding bij de coach van jouw keuze.

In onze selectieprocedure worden onze coaches uitvoerig gescreend en getraind voordat zij worden aangesteld als Lifestyle Coach. Daarnaast werken alle coaches volgens dezelfde regels en richtlijnen en worden zijn aan dezelfde criteria getoetst. Hiermee probeert Dream Aesthetics het kwaliteitsniveau waar wij voor staan bij iedere coach te evenaren.

Indien de coach van jouw voorkeur geen plaats meer heeft kun je kiezen voor een van de volgende mogelijkheden: 1) kies voor een andere coach. 2) Stuur een bericht naar je coach en vraag of hij/zij je op de wachtlijst zet. Je coach zal jou dan zo spoedig mogelijk onder begeleiding nemen!

De Dream Aesthetics Coaching App

De Dream Aesthetics Coaching app is exclusief voor leden van Dream Aesthetics. Dat betekent dat je pas toegang krijgt wanneer je een pakket aangeschaft. Na je intakegesprek krijg je een e-mailuitnodiging om een account aan te maken.

De Dream Aesthetics Coaching app is vrij te downloaden via de Appstore (iPhone) en Google Play (Android) via de volgende links:

 

Appstore (iPhone): https://itunes.apple.com/nl/app/dream-aesthetics-coaching/id1126388107?l=en&mt=8

 

Google Play (Android): https://play.google.com/store/apps/detailsid=digifit.android.virtuagym.pro.dreamaesthetics

Dan is het Dream Aesthetics app pakket precies wat je nodig hebt. Dit pakket zorgt er niet alleen voor dat je toegang blijft houden tot de Dream Aesthetics Coaching app, maar geeft je tevens maandelijks de optie om vier nieuwe handgemaakte trainschema’s uit te kiezen! Klik hier om het pakket in te zien.

Dan is het Dream Aesthetics app pakket precies wat je nodig hebt. Dit pakket zorgt er niet alleen voor dat je toegang blijft houden tot de Dream Aesthetics Coaching app, maar geeft je tevens maandelijks de optie om vier nieuwe handgemaakte trainschema’s uit te kiezen! Klik hier om het pakket in te zien.

De contractduur is op basis van onbepaalde tijd met een opzegtermijn van één maand.

Opzegging kan worden gedaan middels een mail naar coaching@dream-aesthetics.com met als onderwerp OPZEGGEN DREAM AESTHETICS APP PAKKET en bij vermelding van voor- en achternaam, adres en telefoonnummer (voor eventuele persoonsverificatie).

Kosten

Dream Aesthetics praat niet over kosten, maar over een investering in jezelf! De hoogte van deze investering is afhankelijk van de duur van je begeleidingspakket en de betalingstermijn die je hierbij kiest. Zie onderstaande tabel voor onze tarieven:

 

Automatische afschrijving

48 weken pakket: €75,- per maand

24 weken pakket: €80,- per maand

12 weken pakket: €85,- per maand

 

Eenmalige betaling

48 weken pakket, eenmalige betaling: €840,- (komt neer op €70,- per maand)

24 weken pakket, eenmalige betaling: €490,- (komt neer op €75,- per maand)

12 weken pakket, eenmalige betaling: €225,- (komt neer op €80,- per maand)

Dream Aesthetics handhaaft hetzelfde kwaliteitsniveau bij zowel online coaching of offline coaching. Hierdoor zijn de begeleidingsvormen qua vorm, inhoud en prijs dan ook nagenoeg hetzelfde.

De kosten van Personal Training Variëren op basis van de gekozen pakketduur, de gekozen betaalwijze (automatische incasso of eenmalige betaling) en het aantal keer per week Personal Training. Kies je voor een langere pakketduur, eenmalige betaling en meer sessies per week? Dan krijg je korting op het Personal Training uurtarief.

Heb je je pakket geselecteerd? Dan zijn er verschillende betalingsmogelijkheden:

  • iDeal
  • Paypal
  • Credit Card
  • BanContact / Mister Cash
  • Paysafecard
  • SOFORT Banking

Kies je voor Dream Aesthetics Lifestyle Coaching, dan moet je rekening houden met de volgende bijkomende kosten:

  • Kosten van de levensmiddelen op je voedingsschema’s;
  • Kosten van een sportschoolabonnement (optioneel)
  • Kosten van voedingssupplementen (optioneel)
  • Kosten van sportkleding (optioneel)

 

Het spreekt voor zich dat alle bijkomende kosten voor rekening van jezelf zijn!

Nee, kies jij voor een pakket met als trainlocatie ‘sportschool’, dan behoor je zelf voor een sportabonnement te zorgen!