Frequently Asked Questions

Algemeen

1Wat is Dream Aesthetics Lifestyle Coaching?

Dream Aesthetics Lifestyle Coaching is hét antwoord op de vraag naar een methode om af te vallen, bij te komen of beter te presteren en die goed vol te houden is én zorgt voor duurzaam resultaat.

2Voor wie is Dream Aesthetics Lifestyle Coaching?

Alle mensen zijn anders, dat realiseren wij bij Dream Aesthetics maar al te goed. Zo heeft iedereen eigen doelen, een eigen levenswijze en uitgangspunt. Wat voor de één werkt, werkt in veel gevallen dan ook niet voor de ander. Kortom, niemand valt over één kam te scheren. Hier houden wij rekening mee wanneer we met jou aan de slag gaan om duurzaam af te vallen, bij te komen of beter te presteren in je sport.

3Wat maakt onze aanpak effectief?

Dream Aesthetics gelooft niet in diëten die zijn gebaseerd op dure maaltijdvervangers of radicale maatregelen waarbij je vaak sommige dingen helemaal niet meer mag. Deze diëten zijn doorgaans erg moeilijk vol te houden en de kans is groot dat je binnen de kortste keren weer terugvalt in je oude patroon. Dream Aesthetics Lifestyle Coaching zet het individu centraal en creëert daar omheen een maatwerk aanpak zodat jij je doelen niet alleen op een prettige manier bereikt, maar ook behoud.

4Hoe lang duurt Dream Aesthetics Lifestyle Coaching?

Onze pakketten bieden de optie voor een periode van 12, 24 of 48 weken van intensieve begeleiding. Tijdens deze begeleiding focussen we ons uiteraard op het behalen van jouw persoonlijke doel, maar ook aan het aanmeten van een levensstijl waar jij je zowel lichamelijk als mentaal prettig bij voelt. Dit betekent dat je na onze begeleiding volledig zelfstandig verder kunt. Sterker nog, dat je niet meer anders wilt!

5Ik ben erg tevreden met mijn coach en wil graag verlengen, kan dat?

Ben jij nog niet waar je wilt zijn, is je doel veranderd of vindt je het gewoon prettig om een stok achter de deur te hebben? Dan kun je je persoonlijke begeleiding uiteraard altijd verlengen!

6Hoeveel tijd gaat een Lifestyle Coaching pakket mij kosten?

Omdat onze coaching altijd maatwerk is valt hier geen eenduidig antwoord op te geven. Dit hangt onder andere af van je eigen wensen en persoonlijke situatie. Wel kun je er van uitgaan dat, in de optimale situatie, enkele keren per week wordt gesport en dat het enige tijd kost om je voeding te prepareren.

7Ik heb me aangemeld, en nu?

Nadat je je hebt aangemeld wordt er binnen 24 uur contact met je opgenomen door jouw persoonlijke Lifestyle Coach om een intakegesprek te plannen. Tijdens deze intake gaan jullie in op jouw persoonlijke situatie en doelen en worden kaders gesteld en afspraken gemaakt om je zo effectief mogelijk naar je doel te helpen. Na dit intakegesprek ontvang je binnen 24 uur je startpakket waarmee je direct aan de slag kunt en ontmoet jij (online) je coach periodiek om je voortgang te meten en te bespreken.

Pakketten

1Moet ik kiezen voor vetverlies of voor spiermassa bouwen?

Meer spieren én minder vet, dat is wat de meeste mensen willen. Wij raden echter altijd aan om eerst op één van beiden te focussen. Dit heeft te maken met de manier waarop ons lichaam werkt. Doordat het erg moeilijk voor ons lichaam is om vet te verbranden én spieren op te bouwen op hetzelfde moment is het wijs om (in beurten) te kiezen voor vetverlies met optimaal behoud van spiermassa, of het opbouwen van spiermassa terwijl het vetpercentage zo laag mogelijk gehouden wordt. Bedenk je daarom goed wat er voor jou op het moment het belangrijkste is, en bespreek dit eventueel met je coach.

2Mijn partner en ik willen beiden aan de slag, kunnen we samen één plan volgen?

Ja en nee. Ieder mens is anders en heeft daarom een unieke voeding- en trainingsbehoefte om zijn/haar doel te bereiken. Wat voor de een werkt, werkt dus niet voor de ander. Het is daarom niet mogelijk om met zijn tweeën één plan te volgen dat voor beiden werkt. Wel is het mogelijk om samen, bij dezelfde coach, met Dream Aesthetics Lifestyle Coaching te beginnen. Je coach kan dan zorgen dat jullie plannen zoveel mogelijk op elkaar aansluiten zodat er min of meer samen gegeten en getraind kan worden! Uiteraard moeten jullie dan wel beiden een eigen pakket afsluiten.

3Hoe lang duurt een pakket van Dream Aesthetics Lifestyle Coaching?

Al onze pakketten zijn voor een periode van zowel 12 weken als 24 weken af te sluiten. Verlengen kan natuurlijk altijd met een minimum van 12 weken.

4Kan ik tussentijds wisselen van pakket/doelstelling binnen een coachingstraject van 3,6 of 12 maanden?

Als je voortijdig je doelstelling bereikt hebt dan kun je er voor kiezen om samen met je coach binnen de resterende begeleidingstijd te gaan voor een andere doelstelling. Voorbeeld: je hebt het pakket vetverlies voor vrouwen en je hebt voortijdig je doel bereikt dan kun je aangeven bij je coach dat je wilt overstappen naar een ‘Benen, billen, buik programma’.

Begeleidingsvormen

1Wat is het verschil tussen Online Coaching en Real Live Coaching?

Waar je bij Real Live Coaching je coach in levende lijven treft om je progressie te meten en te bespreken, vinden deze check-ups bij Online Coaching plaats via een Online videocall. Uiteraard krijg je bij Online Coaching alles wat je nodig hebt om je eigen progressie te meten in de vorm van een welkomspakket thuisgestuurd!

2Is het resultaat bij online en live coaching hetzelfde?

Ja, gezien de overeenkomsten in begeleidingsmethodiek tussen Online en Real Live coaching heeft dit geen impact op de te behalen resultaten.

Voeding

1Is Dream Aesthetics Lifestyle Coaching een dieet?

Nee, Dream Aesthetics is een methode die je aanleert om op basis van normale voeding en sport je lichamelijke of sportieve doel te bereiken en waarbij het uitgangspunt is dat deze dusdanig wordt gepersonaliseerd dat deze in jouw persoonlijke leven past. Hierbij wordt weliswaar gebruikgemaakt van modelvoedingsschema’s en richtlijnen over voeding, maar alleen zodat je je eigen lichaam leert begrijpen en op termijn zelfstandig verder kunt. Daarnaast heeft een ‘dieet’ een tijdelijk karakter en biedt Dream Aesthetics een verandering in levensstijl met zich mee.

2Is Dream Aesthetics Lifestyle Coaching ook geschikt voor vegetariërs en veganisten?

Ja, alles wat de mens nodig heeft kan uit een volledig plantaardig voedingspatroon worden gehaald, ook wanneer je veel sport en/of een esthetisch doel nastreeft. Het niet willen of kunnen eten van vlees, vis of dierlijke producten in zijn algemeen staat dus niet in de weg bij het bereiken van jouw doel.

3Hoe ziet het voedingsadvies eruit?

Op basis van jouw persoonsprofiel, voorkeuren en progressie wordt er tweewekelijks een maatwerk voedingsschema opgesteld waarmee je aan de slag kunt. Daarnaast krijg je van ons een voedingswijzer waarmee je gemakkelijk variatie in je voeding kunt aanbrengen. Hierdoor hoef je in principe geen dag hetzelfde te eten!

4Hoeveel maaltijden eet ik per dag?

Dat hangt af van jouw persoonlijke situatie en voorkeur. Het belangrijkste hierin is dat het goed in te vlechten is in jouw leven. Hoewel we ernaar streven om meerdere maaltijden per dag te consumeren valt dit altijd aan te passen op je persoonlijke situatie.

5Hoeveel tijd breng ik door in de keuken?

Dit bepaal je zelf! Ben je een gemaksdier en ruil je variatie graag in voor wat extra tijd, dan kun je met slechts één keer per week koken al klaar zijn voor de hele week. Eet je liever iedere dag wat anders of vers uit de pan, dan sta je waarschijnlijk iets vaker in de keuken. Dit is echter nooit minder dan één keer per week in het minimale geval, maar ook nooit meer dan één keer per dag.

6Kan ik nooit meer snoepen, uit eten of alcohol drinken?

Jawel. Sterker nog, wij raden dit ten zeerste aan! Uiteraard zijn hier bepaalde richtlijnen voor om ervoor te zorgen dat dit in balans is met jouw voortgang en advies.

7Moet ik supplementen gebruiken?

Nee, het woord ‘supplement’ zegt het eigenlijk al: voedingssupplementen kunnen worden gezien als aanvullingen op het dieet en zijn dus nooit strikt noodzakelijk om je gewenste doel te bereiken. Daarom zullen supplementen dus ok nooit worden gebruikt om maaltijden te vervangen! Welke supplementen voor jou geschikt zijn hangt echter af van een heleboel factoren, waaronder je doel en je geslacht. Of en zo ja welke supplementen in jouw advies voorkomen zal met je coach worden besproken in het intakegesprek.

8Moet ik mijn voedingssupplementen zelf betalen?

Indien wij voedingssupplementen aanbevelen en jij ervoor kiest om dit advies op te volgen, dan dien je zelf je voedingssupplementen te betalen. Diverse coaches van Dream-Aesthetics hebben overigens afspraken met gerenommeerde supplementenbedrijven waardoor je (vaak alleen bij ons!) mooie (extra) kortingen op je supplementen krijgt!

9Ik ben op dit moment in behandeling voor een eetstoornis. Mag ik met Dream Aesthetics starten?

Dream Aesthetics is niet deskundig in het begeleiden van mensen die aan een eetstoornis lijden. Heb jij een eetstoornis, dan raden wij het dan ook ten zeerste af om je voor een pakket van Dream Aesthetics aan te melden. Raadpleeg in dit geval altijd je huisarts voor een doorverwijzing naar een specialist op dit gebied. Ben je van je eetstoornis af? Neem dan eerst contact met ons op om te bespreken of het aan te bevelen is om met een van onze pakketten te starten.

Training

1Kan ik mijn Dream Aesthetics Lifestyle Coaching combineren met andere sporten?

Ja, hoe vaak per week je ons trainingsplan volgt bepaal je samen met je coach. Ook hierbij geldt dat dit moet passen in jouw leven.

2Moet ik lid zijn van een sportschool?

Dream Aesthetics biedt programma’s die zijn geënt op sporten in de sportschool én alleen lichaamsgewicht waardoor het niet per se nodig is om lid te zijn van een sportschool. Wel raden wij aan om te kiezen voor krachttraining in de sportschool omdat deze je de mogelijkheid biedt om iedere spier optimaal te kunnen trainen. Trainingsplannen gebaseerd op alleen je eigen lichaamsgewicht zijn beperkt in zowel het aantal oefeningen die beschikbaar zijn per spiergroep én het gewicht dat je hierbij kunt inzetten.

3Hoe vaak per week moet ik trainen?

Dit is afhankelijk van je doel, situatie en mogelijkheden en zal samen met je coach worden bepaald.

4Word ik door jullie begeleid in de sportschool?

Dream Aesthetics biedt voedings- en trainingsadvies op maat, geen personal training in de sportschool. Veel van onze coaches zijn echter wel gecertificeerd personal trainer waardoor zij deze diensten aanvullend kunnen aanbieden. Deze diensten worden dan buiten Dream Aesthetics om afgenomen.

5Kan ik tussentijd wisselen tussen een trainingsplan gericht op de sportschool of met eigen lichaamsgewicht?

Ja, in periodes van één maand. Iedere maand krijg je van je coach een nieuw trainingsschema ingepland in de Dream Aesthetics app. Wanneer je na afloop van een van je maandelijkse trainingsschema liever overgaat op de andere variant, dan kun je dit tijdens je periodieke check aan je coach doorgeven.

6Sommige oefeningen kan ik niet uitvoeren omdat de betreffende fitnessapparatuur niet in mijn gym aanwezig is. Wat moet ik doen?

Ben je in de sportschool? Vraag dan aan een medewerker voor een alternatief. De kans is namelijk reëel dat je coach niet a la minuut antwoord kan geeft waardoor je niet verder kunt met je training. Na afloop van je training leg je je vraag voor aan je coach. Ben je thuis, vraag dan je coach om advies!

Educatie

1Wat leer ik bij Dream Aesthetics Lifestyle Coaching?

Een van de kernprincipes van Dream Aesthetics is Educatie. Dit wil zeggen dat wij het belangrijk vinden dat jij meer leert over hoe je eigen lichaam werkt en wat jouw lichaam nodig heeft om je doel te bereiken en te behouden. Dit wordt gewaarborgd door het contact met je coach.

2Wat heb ik aan de opgedane kennis?

Dream Aesthetics streeft er niet naar om haar klanten zolang mogelijk aan het lijntje te houden, maar helpt je om zo snel mogelijk zelfstandig verder te kunnen. Na afloop van jouw begeleidingstraject weet jij dan ook precies hoe je je resultaat op continue basis kunt behouden. Hierdoor hoef je nooit meer te zoeken naar een nieuwe methodiek, dieet of coach.

Resultaat

1Welk resultaat mag ik verwachten in de door mij gekozen begeleidingsperiode?

Dit hangt helemaal af van jezelf. Zo zijn er een aantal factoren die bepalen hoeveel je kunt bereiken in een bepaalde termijn: 1) je startpunt: moet je van ver komen, of ben je al redelijk dicht bij je doel? 2) je doel: hoe uitdagender je doel, hoe meer tijd je nodig hebt om dit te bereiken. 3) de intensiteit: ben je bereidt om tot het uiterste te gaan, of wil je het liever geleidelijk aan doen? 4) Focus: houd jij je strikt aan ons advies, of kies je ervoor om regelmatig af te wijken? Tijdens je intakegesprek bespreek jij met je coach wat je graag zou willen bereiken. Je coach helpt je dan met het stellen van een realistisch doel!

2Behaalt iedereen zijn of haar gewenste resultaat?

Of jij je gewenste resultaat behaalt hangt af van een aantal factoren. Zo zijn er een aantal factoren die bepalen hoeveel je kunt bereiken in een bepaalde termijn: 1) je startpunt: moet je van ver komen, of ben je al redelijk dicht bij je doel? 2) je doel: hoe uitdagender je doel, hoe meer tijd je nodig hebt om dit te bereiken. 3) de intensiteit: ben je bereidt om tot het uiterste te gaan, of wil je het liever geleidelijk aan doen? 4) Focus: houd jij je strikt aan ons advies, of kies je ervoor om regelmatig af te wijken? Tijdens je intakegesprek bespreek jij met je coach wat je graag zou willen bereiken. Je coach helpt je dan met het stellen van een realistisch doel!

3Hoe meten jullie mijn progressie?

Dit hangt af van de begeleidingsvorm die je kiest. Kies je voor online begeleiding, dan meten we je progressie aan de hand van je tailleomtrek, gewicht, een fotologboek en je mindset. Dit doe je zelf en deel je met je coach via onze app en tijdens je periodieke online check. Om je tailleomtrek te meten krijg je na aanmelding van ons een tailleomtrekmeter thuisgestuurd! Kies je voor offline begeleiding, dan hoef je zelf alleen je gewicht te meten en meet je coach je tailleomtrek, vetpercentage, mindset en houd je coach je fotologboek bij. Dit gebeurt tijdens je periodieke check op locatie van je coach.

4Worden mijn resultaten gedeeld op internet?

Je resultaten worden nooit op internet gedeeld zonder dat jij je coach hiervoor expliciet toestemming hebt gegeven. Daarnaast worden alle foto’s waarvoor wij toestemming hebben gekregen geanonimiseerd. Dat wil zeggen dat een deel van het gezicht wordt bedekt zodat je niet meer herkenbaar bent.

Onze coaches

1Wie zijn de Dream Aesthetics Lifestyle Coaches?

Bij Dream Aesthetics staat kwaliteit hoog in het vaandel. Al onze coaches voldoen dan ook aan strenge eisen en doorlopen een uitgebreide selectieprocedure voordat zij Dream Aesthetics Lifestyle Coach worden. ‘Practice what you preach’ en ‘walk the talk’ zijn hierin belangrijk uitgangspunten. Daarnaast worden al onze coaches klaargestoomd en continu bijgeschoold in de Dream Aesthetics Academy.

2Wat is de rol van mijn coach?

Tijdens je begeleidingsperiode heb je een nauwe band met je coach. Deze begint al bij het intakegesprek waarin je je persoonlijke situatie bespreekt, doelen stelt en een bodycheck wordt uitgevoerd c.q. besproken. Vervolgens gaat je coach aan de slag en voorziet hij/zij je van jouw persoonlijke startpakket. Hiermee ga jij vervolgens zelf aan de slag, maar sta je wel continu in contact met je coach. Zo kun je vragen altijd met je coach bespreken, ook al is je controlegesprek pas over enkele dagen. Je hebt een periodiek controlegesprek met je coach waarin je je voortgang bespreekt en eventuele wijzigingen doorvoert.

3Kan ik zelf mijn coach kiezen?

Dat kan, maar dit is niet verplicht. In het aankoopproces van het pakket dat je hebt gekozen krijg je de mogelijkheid om de coach van je keuze te selecteren, maar dit hoeft niet. Wanneer je zelf geen keuze maakt voor een coach, dan wordt je door ons aan een van onze coaches gekoppeld.

4Waarom kan ik niet bij alle coaches voor offline coaching terecht?

Niet alle coaches kiezen ervoor om zowel online als offline coaching te verzorgen. Hierdoor kan het zijn dat de coach van jouw keuze niet de begeleidingsvorm aanbiedt die jij graag zou willen krijgen. Is dit het geval, kies dan voor een andere begeleidingsvorm of een andere coach.

5Ik wil offline coaching, maar in mijn regio is er geen coach die dit aanbiedt. Wat nu?

Dream Aesthetics heeft de ambitie om in alle provincies offline coaching aan te bieden en breidt haar team dan ook continu uit. Toch kan het zo zijn er momenteel geen coach in jouw provincie beschikbaar is die offline coaching aanbiedt. In dit geval raden we je aan om te kiezen uit een van de volgende mogelijkheden:

1) ik vind het niet erg om wat verder te moeten rijden: kies voor offline begeleiding bij een coach buiten je eigen provincie.

2) ik vind het wel erg om wat verder te moeten rijden: kies voor online begeleiding bij de coach van jouw keuze.

6Zijn alle coaches even goed?

In onze selectieprocedure worden onze coaches uitvoerig gescreend en getraind voordat zij worden aangesteld als Lifestyle Coach. Daarnaast werken alle coaches volgens dezelfde regels en richtlijnen en worden zijn aan dezelfde criteria getoetst. Hiermee probeert Dream Aesthetics het kwaliteitsniveau waar wij voor staan bij iedere coach te evenaren.

7De coach van mijn voorkeur heeft geen plaats meer, wat nu?

Indien de coach van jouw voorkeur geen plaats meer heeft kun je kiezen voor een van de volgende mogelijkheden: 1) kies voor een andere coach. 2) Stuur een bericht naar je coach en vraag of hij/zij je op de wachtlijst zet. Je coach zal jou dan zo spoedig mogelijk onder begeleiding nemen!

De Dream Aesthetics Coaching app

1Ik heb de app gedownload en deze vraagt om een gebruikersnaam en wachtwoord, wat nu?

De Dream Aesthetics Coaching app is exclusief voor leden van Dream Aesthetics. Dat betekent dat je pas toegang krijgt wanneer je een pakket aangeschaft. Na je intakegesprek krijg je een e-mailuitnodiging om een account aan te maken.

2Hoe kom ik aan de Dream Aesthetics Coaching app?

De Dream Aesthetics Coaching app is vrij te downloaden via de Appstore (iPhone) en Google Play (Android) via de volgende links:

 

Appstore (iPhone): https://itunes.apple.com/nl/app/dream-aesthetics-coaching/id1126388107?l=en&mt=8

 

Google Play (Android): https://play.google.com/store/apps/detailsid=digifit.android.virtuagym.pro.dreamaesthetics

3Ik ben klaar met mijn coachingtraject maar wil de app graag blijven gebruiken, wat nu?

Dan is het Dream Aesthetics app pakket precies wat je nodig hebt. Dit pakket zorgt er niet alleen voor dat je toegang blijft houden tot de Dream Aesthetics Coaching app, maar geeft je tevens maandelijks de optie om vier nieuwe handgemaakte trainschema’s uit te kiezen! Klik hier om het pakket in te zien.

4Ik hoef geen begeleiding maar wil wel graag gebruik maken van de Dream Aesthetics Coaching app, wat nu?

Dan is het Dream Aesthetics app pakket precies wat je nodig hebt. Dit pakket zorgt er niet alleen voor dat je toegang blijft houden tot de Dream Aesthetics Coaching app, maar geeft je tevens maandelijks de optie om vier nieuwe handgemaakte trainschema’s uit te kiezen! Klik hier om het pakket in te zien.

5Wat is de contractduur van het Dream Aesthetics app pakket?

De contractduur is op basis van onbepaalde tijd met een opzegtermijn van één maand.

6Hoe kan ik mijn lidmaatschap voor de Dream Aesthetics Coaching app opzeggen?

Opzegging kan worden gedaan middels een mail naar coaching@dream-aesthetics.com met als onderwerp OPZEGGEN DREAM AESTHETICS APP PAKKET en bij vermelding van voor- en achternaam, adres en telefoonnummer (voor eventuele persoonsverificatie).

Kosten

1Hoeveel kost Dream Aesthetics Lifestyle Coaching?

Dream Aesthetics praat niet over kosten, maar over een investering in jezelf! De hoogte van deze investering is afhankelijk van de duur van je begeleidingspakket en de betalingstermijn die je hierbij kiest. Zie onderstaande tabel voor onze tarieven:

 

Automatische afschrijving

48 weken pakket: €75,- per maand

24 weken pakket: €80,- per maand

12 weken pakket: €85,- per maand

 

Eenmalige betaling

48 weken pakket, eenmalige betaling: €840,- (komt neer op €70,- per maand)

24 weken pakket, eenmalige betaling: €490,- (komt neer op €75,- per maand)

12 weken pakket, eenmalige betaling: €225,- (komt neer op €80,- per maand)

2Waarom zijn offline en online coaching even duur?

Dream Aesthetics handhaaft hetzelfde kwaliteitsniveau bij zowel online coaching of offline coaching. Hierdoor zijn de begeleidingsvormen qua vorm, inhoud en prijs dan ook nagenoeg hetzelfde.

3Welke betaalmogelijkheden zijn er?

Heb je je pakket geselecteerd? Dan zijn er verschillende betalingsmogelijkheden:

 • iDeal
 • Paypal
 • Credit Card
 • BanContact / Mister Cash
 • Paysafecard
 • SOFORT Banking
4Wat zijn de bijkomende kosten?

Kies je voor Dream Aesthetics Lifestyle Coaching, dan moet je rekening houden met de volgende bijkomende kosten:

 • Kosten van de levensmiddelen op je voedingsschema’s;
 • Kosten van een sportschoolabonnement (optioneel)
 • Kosten van voedingssupplementen (optioneel)
 • Kosten van sportkleding (optioneel)

 

Het spreekt voor zich dat alle bijkomende kosten voor rekening van jezelf zijn!

5Zit een sportschool abonnement bij de prijs inbegrepen?

Nee, kies jij voor een pakket met als trainlocatie ‘sportschool’, dan behoor je zelf voor een sportabonnement te zorgen!

Cart Item Removed. Undo
 • No products in the cart.
WhatsApp chat