Jon Falkena_Tekengebied 1 kopie 22

Jon Falkena

Locatie: Leeuwarden
Beroep: Leraar lichamelijke opvoeding, algemeen medewerker Escape Room 058, Bootcamptrainer bij TBCC, uitzendkracht via Wiver als verhuizer, Lifestyle Coach & Personal Trainer via Dream Aesthetics
Credentials (titels etc.): Bachelor Academy voor Lichamelijke Opvoeding, Fitness A & B, EHBO

Wil jij door Jon gecoacht worden? Kies dan voor coach “Jon” nadat je je pakket gekozen hebt!

Heel vroeger, als klein dik jongetje, heb ik wel eens met een andere dik jongetje (toen mijn vriend) gesport onder leiding van een instructeur gefocust op kinderen onder de twaalf. Ik hield dit maar een paar keer vol en heb ik daarna een behoorlijke tijd geen sportschool gezien. Echter zag ik het ‘licht’ weer als puber van zestien jaar oud en ging ik samen met wat vrienden naar de sportschool. De eerste twee jaar ging dit niet heel serieus en deden we maar wat, veel vaste apparaten en bankdrukken met een halve techniek. Zo’n twee jaar later begon ik filmpjes op YouTube te kijken over fitness en voeding en begon ik steeds meer losse oefeningen te doen. Ook hielpen de fitnesscursussen mij deels wel en bleef ik bezig. Tot vandaag vind ik voeding en fitness nog steeds super interessant.

Het begon met het samen sporten met je vrienden, maar dat werd in de loop van de jaren in het jezelf kunnen transformeren van een dik klein jongetje naar een jongvolwassen man met een beach body. Ook is het leuk om anderen te helpen met iets wat bij jou heeft geholpen. Ik zit beter in m’n vel, ben zelfverzekerder en vind het leuk om mensen advies te geven en/of te trainen. Ik weet dat wat ik zelf  heb ervaren, iedereen wel zou willen ervaren. Want als je eenmaal de progressie ziet, kun je niet meer zonder. Uiteraard motiveren YouTubers en andere vrienden mij.

Pull ups. Ik denk dat dit de meest geschikte oefening is die zegt hoe sterk je nou echt bent. Een oefening die elke man zou moeten kunnen mijns insziens. Voordeel van de pull up is dat er geen gewichten nodig zijn om het zwaar te maken.

Protein oats (proats) met de volgende combinatie:

25 gram chocolat whey my protein
40-50 gram havermout
1 banaan
20 gram pindakaas
snufje kaneel

Een overheerlijke eiwit havermoutpap kan er altijd mee door, maar deze combinatie is echt goddelijk! Na het sporten is dit top en ook nog eens heel erg lekker, er zitten gezonde snelle suikers in samen met goede vezels en wat eiwit. Groot voordeel is dat het ook nog eens erg simpel is.

Poeh, die is erg lastig, want er zijn zoveel lekkere cheat meals, maar de zelfgemaakte chocolademousse van mijn moeder is echt heilig!

Niet geschoten is altijd mis, want een ‘nee’ heb je, een ‘ja’ kun je krijgen.

Een samengestelde quote die voor iedereen van toepassing is, althans als je uit je comfortzone wilt stappen. Je weet nooit of iets echt gaat werken totdat je het probeert!

Neem af en toe de tijd om te kijken naar wat je al hebt en wees daar trots op (waarderingsmomenten)(kun je ook opschrijven). Het geeft je een goed gevoel en kan de ander ook een goed gevoel geven (stel het betreft ook iemand anders). Echter moet je altijd willen blijven groeien, proud but never satisfied.

Wil jij door Jon gecoacht worden? Kies dan voor coach “Jon” nadat je je pakket gekozen hebt!