Onur Kaplan_Tekengebied 1 kopie 21

Onur Kaplan

Locatie: Basic-Fit Rotterdam-Zuid
Beroep: Projectleider Consultancy, Ondernemer, Personal Trainer & Lifestyle Coach
Credentials (titels etc.): HBO Bachelor Business IT & Management, FitVak, Sport & Voeding

Wil jij door Onur gecoacht worden? Kies dan voor coach “Onur” nadat je je pakket gekozen hebt!

Ik heb sinds mijn 15e in de sportschool gezeten, met de intentie om een mooi lichaam te creëren zoals de helden op tv. Uiteindelijk bleek dit voor mij, als onwetende tiener, toch een stuk lastiger te zijn dan op voorhand gedacht. Ik gaf toendertijd veel op omdat ik geen vooruitgang zag en heb om mezelf te motiveren zelfs 4x opnieuw ingeschreven bij de sportschool!

Op mijn 19e zette ik er een punt achter en begon het heft in eigen hand te nemen. Ik schreef mezelf in op een old school gym, waar ik terecht kwam in een kring van allemaal bodybuilders en fanatieke lui. Kortom veel kennis die ze met me konden delen en mij daarbij dus konden voorzien van een goede start. De truc was wel om alle onwaarheden te onderscheiden van de onderbouwde adviezen. Gepaard gaand met een cursus op het HBO over sport en voeding had ik een solide basis van waaruit ik mijn sport kon beoefenen.

Op een gegeven moment trad gewenning op en krachtsport werd een gewoonte. Ik kon niet meer zonder en een dag niet getraind voelde als een dag niet geleefd. De strepen begonnen zich te vertonen en shirts kwamen strak te zitten, ik zag eindelijk progressie!

Ik ben nu 25 en sinds het begin op die old school gym ben ik niet meer gestopt. Het ene doel kwam na het andere (vet verliezen/mega-sterk worden) en op een gegeven moment wilde ik mijn kennis delen met anderen. Ik had immers geen personal coach die mij voorzag van alle juiste informatie. Dit wil ik wel voor iemand anders kunnen zijn. Een referentiekader op wie hij/zij kan terugvallen wanneer hij/zij het niet meer snapt.

Ik raak geïnspireerd door het feit dat we al op zo jonge leeftijd moeten investeren in de dag van morgen. Wat wij gisteren hebben gedaan, beïnvloedt hoe wij ons nu en morgen gaan voelen en dat keer op keer. Letten op je beweging en voedselinname is geen eenmalige activiteit, het is iets waar je dagelijks mee geconfronteerd wordt en wat je kunt blijven perfectioneren.

Ik haal motivatie uit het feit dat ik mezelf heb kunnen veranderen qua levensstijl en dat heb weten vast te houden. Ik weet ook dat met de juiste methodieken en gewoontes ik in staat ben om nog meer doelen te behalen.

Ik wil een goed voorbeeld kunnen geven aan een ander en dat kan alleen als ik datgene wat ik adviseer ook zelf toepas in de praktijk, ‘Practice What You Preach’.

Oefening(en) eigenlijk, waaronder de bench press, barbell curl en lat pulldown.
Maar als ik er toch eentje moet kiezen, dan is het wel de deadlift. Je kunt simpelweg niet valsspelen bij deze oefening. Het kan wel, maar dan kun je meteen door naar de fysio. De oefening is wat het correct uitvoeren betreft een stuk interessanter dan velen denken. En dat vind ik zo mooi, het lijkt heel simpel, maar verdiep je je er een beetje in en je zult zien dat het om een technisch complexe oefening gaat. Daarnaast is het naar mijn mening toch wel de meest toonaangevende oefening wat kracht betreft.

Een zelfgemaakte tonijnsalade:

300 gram John West Tonijn in Blik in Zonnebloemolie
400 gram Kant-en-Klare Salade van de AH
20   gram Gebroken Lijnzaad
100 ml Bodylab caloriearme Yonnaise
Optioneel:Jalapeno Pepers, kappertjes
Verdere kruiden: zwarte peper naar smaak

Ik ben een grote eter en ik wil van mijn maaltijden een voldaan gevoel krijgen. Voldaan staat bij mij gelijk aan een vol gevoel. Ben oprecht geen liefhebber van vis, maar tonijn kan ik wel waarderen. Dit i.c.m. de juiste kruiden en een voldoende hoeveelheid aan groenten maakt van dit gerecht een mega-maaltijd met weinig calorieën. Ik heb oprecht momenten gehad dat ik moeite moest doen om het op te krijgen! Verder zit het tjokvol met eiwitten en omega-3.

 1. Roti met kip
  2. Appeltaart

Roti omdat het gewoon een zeer complete maaltijd is. Je hebt vlees en ei (eiwitten en vet), je hebt de kousenband (groenten, oftewel vitamines en vezels), de roti en aardappelen (je voedzame koolhydraten). Alsof ze aan alles hebben gedacht 🙂

Voor Appeltaart mag je me oprecht wakker maken! Als er stukjes noot of rozijnen in zitten, mag je me zelfs buiten werktijden berichten.

 1. ‘’We are what we repeatedly do. Excellence, therefore, is not an act, but a habit’’
  Wil je ergens succesvol in zijn, dan zul je bepaalde handelingen/activiteiten tot een gewoonte moeten maken. Dit geldt niet alleen voor trainen, maar ook alledaagse dingen zoals presteren op je werk, in de opvoeding of het beter worden in een hobby.
 2. ‘’Cherish the past, embrace the future’’
  Aan het verleden kun je niks veranderen, je kunt er enkel naar terugkijken en ervan leren. De toekomst daarentegen daar heb je wel invloed op en daar moet je je op focussen.
 1. Meet jezelf NOOIT met een ander! Meet enkel jezelf met hoe je vroeger was, dat is namelijk het enige wat telt. Daarbij is er ALTIJD iemand bij wie het net beter gaat, zie deze persoon niet als iets negatiefs, zie hem/haar als iemand van wie je wellicht iets kan leren of waar je een voorbeeld aan kunt nemen!
 2. Heb geduld, Rome is ook niet in één dag gebouwd. Als het makkelijk was liep iedereen rond met een wasbord 😉 De indrukwekkende dingen in het leven vergen tijd, geduld, consistentie en discipline.

Wil jij door Onur gecoacht worden? Kies dan voor coach “Onur” nadat je je pakket gekozen hebt!