Rasto website-02

Rasto Krajicek

Locatie: Basic-Fit Apeldoorn
Beroep: Ondernemer, Personal Trainer, Lifestyle/Mindset Coach
Credentials (titels etc.): Ervaring mentale aspect en uithoudingsvermogen in topsportprestaties, 5e NK Motocross 2009 met meervoudige top-3 finishes, Grand Prix startbewijs, gekozen rijder team Slowakije Motocross of Nations (Olympische spelen motocross)

Wil jij door Rasto gecoacht worden? Kies dan voor coach “Rasto” nadat je je pakket gekozen hebt!

Op mijn 12e begon ik met motocross en binnen 4 jaar reed ik al top 10 in het Nederlands kampioenschap jeugd. Vanaf dat punt werd fitness en voeding een onderdeel van mijn leven. Onder begeleiding van een Grand Prix-rijder heb ik mijzelf zowel fysiek als mentaal laten uitblinken in het NK motocross. Wekelijks krachttraining, hardlopen, fietsen, zwemmen, roeien, etc. Alles om zo goed mogelijk te worden. Een hittegolf of 10 graden onder Celsius hield mij niet tegen, mijn outdoor workouts gingen gewoon door. Het uiterste uit mijn lichaam en geest persen was voor mij een genot. De karaktereigenschappen die ik toen ontwikkeld heb, heb ik kunnen gebruiken om mijn hele leven mee op te bouwen en daarom heb ik besloten hier mijn beroep van te maken. Mensen laten zien dat de sportschool meer voor je kan betekenen.

Voor mij is motivatie iets heel moois, het voelt heerlijk als je het er is… Alleen is het er vaak niet wanneer je het nodig hebt. Daarom vertrouw ik meer op mijn discipline en vastberadenheid. Die zijn er namelijk ook wanneer motivatie mij in de steek laat. Ik geloof dat de mens zijn karakter kan bouwen naar wens (growth mindset). Kies de karaktereigenschappen die jij je graag eigen wil maken en werk eraan tot ze van jou zijn. Zo koos ik discipline en vastberadenheid.

Als ik dan toch een motivatie moet noemen is het trots. Doordat ik doe wat ik moet doen, ook als ik geen zin heb of als alles tegen zit. Achteraf voel ik mij dan trots en dat probeer ik vooraf al in te beelden en te gebruiken als motivatie.

Dumbell press. Dit vereist meer techniek t.o.v. bench press en kan ook veiliger alleen uitgevoerd worden. De moeilijkheidsgraad en de veiligheid spreken mij erg aan.

Mijn vriendin maakt voor ons ontbijt weleens een lekker broodje.

2 sneeën volkoren brood

40 gram hummus

20 gram rucola

½ avocado

1 gekookt ei

½ tomaat

Hier mag je mij extra vroeg voor wakker maken. De ingrediënten vind ik los niet eens lekker, maar samen zijn ze heerlijk en gezond. Vooral in de ochtend is dat laatste belangrijk. Gezond of ongezond ontbijten beïnvloedt je hele dag.

Een afbakbolletje uit de oven, met Joppiesaus, kaas en een vette hamburger erop.

Ik heb er tientallen, hieronder mijn top 3.

  1. Van alle mensen in de wereld praat je het meest met jezelf. Zorg ervoor dat je de juiste dingen zegt.
  2. Tijd kan je grootste vijand zijn of je grootste vriend, het is aan jou. Zorg ervoor dat je tijd goed gebruikt wanneer het zich aanbiedt, of het zal er niet zijn wanneer jij het nodig hebt.
  3. Let goed op je dagelijkse gewoontes. De manieren waarop je hebt leren leven hoeven niet de manieren te zijn waarop je verder wilt gaan. Herstel en verbeter jezelf wanneer je beter weet.

Bouw en onderhoud je lichaam goed. We kunnen dit lichaam niet inruilen zoals we auto’s inruilen na een bepaald aantal kilometers. Of je nou van een ongezond naar een gezond lichaam wilt, of van een gezond naar een bijzonder lichaam, het gaat niet vanzelf gebeuren. Wees daadkrachtig als het gaat om iets wat je diep van binnen graag wil en je zal worden beloond met zelfverzekerdheid, trots en nog veel meer.

Wil jij door Rasto gecoacht worden? Kies dan voor coach “Rasto” nadat je je pakket gekozen hebt!