Rik foto

Rik Lamers

Locatie: Basic-Fit Eindhoven (Vijfkamplaan)
Beroep: Personal Trainer en Leefstijlcoach
Credentials (titels etc.):  –

Wil jij door Rik gecoacht worden? Kies dan voor coach “Rik” nadat je je pakket gekozen hebt!

Ik heb van mijn 12-19 op landelijk niveau geskateboard. Dit was mijn lust en mijn leven. Doordat ik ging studeren had ik niet meer de mogelijkheid om dagelijks te oefenen en merkte ik dat ik maar met moeite mijn niveau kon vasthouden. Het onvermijdelijke gebeurde; ik verzwikte mijn enkel op een hele nare manier. Normaal gesproken was mijn enkel na een paar weken wel hersteld, maar dit keer zou ik zeker 4 maanden uit de running zijn. Mijn gezondheid was 3x niks door het roken en drinken, mijn leefstijl en sociale omgeving waren aan het veranderen omdat ik begon met studeren én mijn eerste liefde kwam tot een einde. Op aandringen van een vriend ging ik een keer mee trainen, iets wat ik altijd iets voor patsers vond. Alleen nu had ik als excuus dat ik toch iets moest doen om te blijven bewegen, dus het was niet oncool.

Ik weet nog dat ik mijzelf altijd een vrij sterke gast voelde, maar dat was onder de skaters. Mijn kameraad drukte 26kg voor de shoulderpress en ik zat te worstelen met 14kg. Dit was zo’n ontiegelijke ego-vermorzeling. Het liefst ging ik nooit meer naar de sportschool en bleef ik lekker rondlopen in de veronderstelling dat met mijn kracht en conditie niets mis was, maar in mijn achterhoofd zei een stemmetje: “Blijf jezelf opbouwen! Je bent meer dan dit!” en dat is wat ik heb gedaan.

Tegenwoordig sta ik op het punt dat ik kan genieten van mijzelf slopen en me naderhand ook nog verheug op de volgende sessie! Deze transformatie geeft mij de overtuiging dat er geen lat is! The sky is the limit! Als zelfs ík dit kan bereiken, gezien waar ik vandaan kom, hoe ver valt dit fysieke avontuur dan voort te zetten?

Mijn motivatie is een inherente drang om te zoeken naar waar de grens ligt!

De squat; omdat het de mentaal-zwaarste compound oefening is. Tijdens het squaten train je voor alle pijn die het leven op je af gaat vuren.

Zalm met gewokte groentes, omdat het hele mooie macronutriënt verhoudingen heeft én het zonder enige toevoeging al héél veel smaak heeft.

Those who say they can and those who say they can’t are both usually right.

Motivatie komt en gaat. Stop NU met korte termijn resultaten nodig hebben om aan jezelf te blijven werken. Maak van je 1 jaar plan een 10 jaren plan!

Wil jij door Rik gecoacht worden? Kies dan voor coach “Rik” nadat je je pakket gekozen hebt!