Rodion Bob Pont

Rodion Pont

Locatie: Basic-Fit Den Haag
Beroep: Personal Trainer
Credentials (titels etc.):-

Wil jij door Rodion gecoacht worden? Kies dan voor coach “Rodion” nadat je je pakket gekozen hebt!

Ik ben altijd voetballer geweest en nog steeds. Ik was vroeger erg mager en moest van mijn toenmalig trainer fysiek sterker worden als ik wilde voetballen op hoger niveau. Ik vond de manier waarop ik toen moest trainen niks aan. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven en toen begon ik het leuk te vinden. Eigenlijk ben ik zo in het vak gerold. Je merkt dat voeding hand in hand gaat met training. Ik werd groter en sterker, maar ook wat trager helaas (ha ha). Dit is voor het voetbal niet handig, maar ik merk wel dat ik veel zelfverzekerder ben geworden. Zo ging ik van nul krachtsport naar een, zeg maar, ware gym freak. Ik ben continu met voeding en training bezig en ben nu al ruim 3 jaar Personal Trainer.

Proud but never satisfied. Je wilt altijd blijven finetunen. Als je in de spiegel kijkt ben je vaak trots, maar nog niet tevreden. Als je mensen les geeft wil je er ook continu meer uithalen, zodat die persoon zich beter/lekkerder voelt. Ik kijk vaak naar filmpjes en documentaires over fitness. Ik vind het knap hoe sommige mensen een bepaalde discipline erin leggen en daar leer ik enorm van. Ik stel mezelf altijd een doel, zodat ik ergens naartoe kan werken. Je kunt dingen meten en je voortgang bijhouden: als je dan beter wordt geeft dat zo’n enorme kick. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de klanten die je traint of begeleidt.

Favoriete oefening is denk ik de OHP, oftewel de Overhead Press. Hier ben ik vrij sterk in vind ik zelf. Deze oefening ligt me ook echt en ik heb er nooit moeite mee om deze te doen. Ik doe hem dan wel staand met een barbell. Pull-Ups vind ik ook gaaf, maar ook erg zwaar, daar zie ik stiekem altijd wel een beetje tegenop.

Favoriete gezonde maaltijd? Oei… die is wel lastig zeg! Ik denk niet dat ik echt een specifieke ‘gezonde’ maaltijd heb die op nummer één staat, maar mijn ‘to go ontbijt’ is vaak een bak kwark met appel en kaneel. Dat vind ik wel erg lekker en het is gezond. Voldoende eiwitten, zodat je lichaam de dag goed kan starten. En wat koolhydraten voor energie en vezels voor een verzadigd gevoel. Oh ja, als toevoeging nog een handje ongebrande (ongezoute) cashewnoten om ook aan voldoende vetten te komen natuurlijk!

Een cheat meal is voor mij een echte reward als het ware: voor mij het liefst iets wat ongezond en vet is, dus McDonald’s, Turkse pizza/kapsalon of een lekker broodje kroket of frikandel speciaal, dat gaat er altijd wel in.

Don’t count the reps, make the reps count.

Don’t count the days, make the days count.

Great things take time.

Ik denk dat focussen op goede kwalitatieve repetities (sport gerelateerd) in plaats van meer en technisch mindere herhalingen heel belangrijk is voor een sporter.

Ik vind dat je moet genieten van het leven: hierin is het erg belangrijk om niet per se af te tellen naar een bepaalde dag of, als het ware, maar dagen af te vinken.

Consistentie is erg belangrijk, dit zorgt ervoor dat je je doelen kunt bereiken. Zorg ervoor dat je geduld hebt en de tijd neemt voor je doelen, maar probeer elke dag erin te investeren, zodat je uiteindelijk dat doel kunt bereiken.

Eigenlijk grotendeels zoals hierboven beschreven. Probeer geduld te hebben, consistent te blijven fitnessen. Sport en lifestyle is all about patience. Maak vooral ook bewuste keuzes en geef niet op als het even tegen zit: new day, new chances. Pak het de volgende dag meteen weer op, blijf niet in het negatieve hangen. Blijf doorgaan, stel doelen voor de korte en de lange termijn en probeer er langzaam naartoe te werken. En je moet zeker falen, en vaak ook, om the main goal te bereiken. Focus op wat belangrijk is voor jou en laat de randzaken voor wat ze zijn. Doe wat jou gelukkig maakt en niet wat anderen gelukkig maakt.

Wil jij door Rodion gecoacht worden? Kies dan voor coach “Rodion” nadat je je pakket gekozen hebt!