Swen Prevos_Tekengebied 1

Swen Prevos

Locatie: Basic-Fit Kerkrade (Spekhofstraat)
Beroep: Personal Trainer, Lifestyle Coach, Student
Credentials (titels etc.): Chivo PT Pro

Wil jij door Swen gecoacht worden? Kies dan voor coach “Swen” nadat je je pakket gekozen hebt!

Van kleins af aan ben ik al bezig met sport. Ik kon amper lopen, toen ik al tegen een bal trapte. Naarmate ik ouder werd, was voetbal mijn lust en mijn leven, totdat ik te maken kreeg met een vervelende blessure. In krachtsport geloofde ik toen nog niet, daar werd ik toch alleen maar zwaar en lomp van…

Na een lange periode van de ene blessure na de andere, ben ik toch maar de sportschool ingedoken. Eerst om mijn herstel te bevorderen, maar naarmate ik wat sterker werd en kon meekomen met de jongens wilde ik niks anders meer. Waar ik voorheen een rondje ging hardlopen om op conditie te blijven ging ik nu de sportschool in om sterker te worden.

Inmiddels zijn we vier jaar verder en kan ik zeggen dat de liefde voor fitness alsmaar groter is geworden. Iedere dag werken aan een betere versie van jezelf, zowel fysiek als mentaal!

Simpel… Iedere dag sterker, sneller en fitter worden.

Het is een avontuur waar geen einde aan komt. Wanneer je doelen stelt en deze doelen behaalt, geeft dit een enorme kick. Maar deze kick is verslavend, want je wilt door, je wilt verder, je wilt weer dit gevoel evenaren. Je kijkt in de spiegel en ziet resultaat waar je hard voor hebt gewerkt, op hetzelfde moment zie je potentie om nog beter te worden. Waarderen wat je hebt en streven naar meer is dan ook iets waar ik veel motivatie uit haal.

Squats.

Een vrij complexe oefening als het aankomt op kracht, techniek en mobiliteit, dit maakt deze oefening zo uitdagend. Hoe vaak hoor je wel niet “ik duw makkelijk 200kg op de leg press”… Oké, heel tof allemaal, maar hoe zit het met je mobiliteit en techniek? Kom even mee naar het squat rack! Hier zie je heel snel hoeveel controle iemand heeft over zijn/haar lichaam.

Standaard rijst met kip en groente! Want dat is toch nodig voor een strak lijf?
Nee dat is niet per se nodig voor een strak lijf, maar het is wel lekker en eenvoudig te maken.

125 g                Kipfilet
80 g                  Rijst
200 g                Groente naar keuze
1 portie             Woksaus naar keuze (afhankelijk van je doel)
15 ml                Olijfolie

Met deze simpele maaltijd kun je enorm variëren. Je kunt het zo spannend maken als je zelf wilt. Geen tijd? Prima! Kip, 1 minuut rijst, wokgroente, sausje toevoegen en klaar is Kees!
Wel tijd? Ook goed! Probeer eens een andere rijst, andere groente en probeer eens een ander sausje dat je nog niet kent! De opties om te variëren zijn gigantisch.

PIZZA, PIZZA, PIZZA!

Pizza als ontbijt? Kan gewoon!
Pizza als lunch? Jazeker!
Avondeten? Pizza!
Hey, heb je niet nog zin om wat te bestellen? Ja, is goed, doe maar Pizza!

ANYONE WHO SAYS THAT MONEY CANNOT BUY HAPPINESS HAS CLEARLY NEVER SPENT THEIR MONEY ON PIZZA.        Andrew W.K.

“You miss 100% of the shots you don’t take.”
Spreekt voor zich. Wanneer je iets wil, maar nooit probeert, ga je nooit het doel behalen.

Begin met kleine stapjes en je komt er wel. Wanneer je alles in één keer goed wil doen, lukt dat vaak voor een aantal weken, maar aan het eind van de rit val je terug in oude gewoontes en is alles voor niets geweest. Dus start eens met je iedere week te focussen op één verandering en je zult versteld staan wat je binnen een jaar kunt bereiken.

Wil jij door Swen gecoacht worden? Kies dan voor coach “Swen” nadat je je pakket gekozen hebt!