Yoldas Ozan Dutkusu

Yoldas Dutkusu

Locatie: Basic-Fit Roermond
Beroep: Personal Trainer, (online) Coach en Sport Therapeut
Credentials (titels etc.): Fitvak A, Fitvak B, Medical Personal Training, Orthopedische Revalidatie

Wil jij door Yoldas gecoacht worden? Kies dan voor coach “Yoldas” nadat je je pakket gekozen hebt!

Sport en voeding zijn mijn passie en maken een groot onderdeel uit van mijn leven. Ik ben tot nu toe zes jaar actief binnen de fitnesswereld en draag met trots de titel ‘Coach’.

Mijn motivatie haal ik vanuit de doelen die ik zet. Dat ik op zo’n wijze te werk kon gaan, daar kwam ik pas achter in 2015 toen ik nog 114 kg woog. Op een dag keek ik in de spiegel en wist dit moet veranderen, ik herkende mezelf niet meer. Dus nadat ik mezelf goed had bekeken en had besloten dat iets veranderd moest worden, moest alleen nog een plan ontwikkeld worden om dit vol te houden. Dat plan gaf me stabiliteit in mijn dagelijkse activiteiten om op die wijze, stap voor stap, dichter bij mijn doel te komen. Mijn motivatie is: een doel hebben en dat voor ogen te houden. Dat is ook wat ik reflecteer op mijn cliënten en hun doelen.

Mijn favoriete oefening is de military dumbbell press. Naast dat ik het gewoon leuk vind om schouders te trainen, vind ik het ook een sterke metafoor voor het leven. Er zullen altijd obstakels komen, al is het over- of ondergewicht, al is het financieel, whatever it might be. Jij bent de enige die daar wat aan kan doen, jij bent ook de enige die dat gewicht van je schouders af kan duwen. Weet je wat het resultaat is? Je wordt er sterker van.

Mijn favoriete gezonde maaltijd: Gnocchi’s met pittige tomatensaus, roasted cherry tomaten, tomatenpesto, parmezaan, knoflook, ui en een lekkere portie light mozzarella. De term ‘gezond’ is voor iedereen anders. De een eet geen koolhydraten, de ander eet geen vetten. Een gezonde balans hierbij vinden is het belangrijkst.

Mijn favoriete cheat meal: heel simpel but delicious. Je pakt je favoriete biscuits, doet daarboven een laag Nutella, daar bovenop weer biscuits, daar bovenop je lievelings peanutbutter, daar bovenop marshmallows. Kort in de oven, zodat alles warm wordt. Om het af te maken (als het nog niet gekarameliseerd is) de marshmallows met een burner karameliseren. Je moet ook mentaal beloond worden voor al je moeite en doorzettingsvermogen, toch?

“Proud but never satisfied.”

Wees geduldig, het is een proces waarin je letterlijk je lichaam transformeert. Je lichaam zal terugvechten, daar moet je rekening mee houden. Uiteindelijk is het een marathon, geen sprint.

Wil jij door Yoldas gecoacht worden? Kies dan voor coach “Yoldas” nadat je je pakket gekozen hebt!