rico van de ven

Rico van de Ven

Leeftijd: 24 jaar

Woonplaats: Breda

Beroep: Ondernemer, Headtrainer bij Basic-Fit Breda Teteringsedijk, Personal Trainer, Lifestyle Coach

Credentials (titels etc.): HBO Sportkunde, HAN Sport, Voeding en Coaching

Meer over Rico

Hoe ben je met fitness en voeding in aanraking gekomen?

Van kleins- af aan is sport mijn passie. Ik was altijd goed in bijna alle sporten die ik deed maar in geen enkele sport zag ik de kans om écht uit te blinken. Totdat ik om mijn 17e begon aan een sportopleiding. Als smalste jongen uit de klas ben ik gaan fitnessen om iets zelfverzekerder in mijn schoenen te kunnen staan. Al snel werd ik geïnspireerd door de sport fitness. Je kunt er veel me bereiken. Ik zeg altijd maar ‘wie het werk erin durft te investeren kan een krachtig lichaam creëren voor het leven,

Waar haal je je motivatie vandaan?

Het is voor mij een eindeloze cirkel. Inspiratie – motivatie – actie. Geïnspireerd door fitness modellen en het perfecte plaatje op social media geeft mij de motivatie om zelf ook het uiterste uit mijn lichaam te halen. Elke dag is een nieuwe dag om mezelf weer te bewijzen. Al mijn acties zijn dan ook ten alle tijden gefocust op mijn doelstelling.

Wat is je favoriete oefening en waarom?

Muscle-ups vind ik gaaf om te doen, Ik houd namelijk wel van een uitdaging. Deze oefening vraagt telkens weer het maximale van je lichaam om de oefening goed te kunnen uitvoeren. Voorheen zocht ik altijd de uitdaging bij de pull ups.

Wat is je favoriete gezonde maaltijd? Waarom?

Mijn overheerlijke ontbijt smoothie, als volgt:

80 gram havermout
30 gram whey
100 gram bevroren fruit
30 gram pindakaas
150 ml magere melk/ optimel

Waarom? Je kunt je dag maar een dag maar 1 keer starten. Een goed ontbijt voorzien van alle nodige macro’s en voedingsstoffen is daarom een perfecte start van de dag voor mij.

Wat is je favoriete cheat meal?

Nutella! Nutella kan namelijk op alles. Ooit een tosti met Nutella gehad? Een pure brok liefde in je mond haha. Maar als ik echt een cheatmeal uit moet kiezen, dan vind je mij in de Mac Donalds.

Wat is je favoriete quote?

I don’t have dreams, I have goals!
Spreekt voor zich, ik geloof in oneindige mogelijkheden. Wanneer je het zelf gelooft en hard genoeg werkt, is alles mogelijk!

Welke tip zou je graag met je volgers willen delen?

Wanneer je 2 keuzes hebt, kies dan de moeilijkste. (Out of your comfort zone)
Juist wanneer iedereen je voor gek verklaart, vertrouw dan op jezelf. Op deze manier blijf je jezelf ontwikkelen, af- en toe falen, maar ook juist de uitzonderlijke dingen bereiken die jou het geluk brengen in het leven.

Wil jij door Rico gecoached worden? Kies dan voor coach “Rico” nadat je je pakket gekozen hebt!
NAAR DE PAKKETTEN
Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.
WhatsApp chat