Remy Friedrich Dream Aesthetics Voedingsschema

Remy Friedrich

Leeftijd: 29 jaar

Woonplaats: Heerlen

Beroep: Lifestyle Coach & oprichter Dream Aesthetics

Credentials (titels etc.): Voormalig bedrijfsadviseur

Meer over Remy

Hoe ben je met fitness en voeding in aanraking gekomen?

Vanaf mijn kindertijd tot vandaag de dag ben ik eigenlijk altijd al bezig geweest met sport en voeding. Zo heb ik een verleden in judo, (Chinees)kickboksen en MMA welke ik tot halverwege de twintig op wedstrijdniveau beoefend heb. Hierbij ging ik zo nu en dan wel naar de fitness, maar eigenlijk altijd als ondersteuning voor de vechtsport. Voeding was in die tijd echt een ondergeschoven kindje, want daar werd nooit echt ‘extra’ rekening mee gehouden. Gek eigenlijk, want een gebalanceerd dieet is minstens net zo belangrijk als goede training.

Toen ik op mijn 24ste afstudeerde aan de universiteit en een baan als bedrijfsadviseur kreeg, ruilde ik de vechtsport in voor fitness/ bodybuilding. Dit was namelijk een stuk makkelijker te combineren met een drukke baan waarbij je nooit zeker weet hoe laat je klaar was. Na dit een paar jaar fanatiek gedaan te hebben bereikte ik op een gegeven moment een plateau. Ik zat toen op ongeveer 10% vet, maar lager gaan wilde me maar niet lukken. Ik heb toen besloten om zelf een coach aan de arm te nemen en dan ook maar meteen mee te doen aan een bodybuildwedstrijd: de SAP Cup in Veldhoven (toentertijd nog Flex Cup). En je raadt het vast al: toen lukte het ineens wél! Binnen drie maanden tijd wist ik mijn lichaam af te trainen tot minder dan 5% vet en met behoud van bijna al mijn spiermassa. Het was een zware periode die moeilijk was vol te houden, maar het resultaat mocht er wezen!

Frustrerend genoeg kwam aan deze super shape ook weer een einde toen ik na de wedstrijd weer terugviel op mijn oude voedingspatroon. Zo trots als ik was op de dag van mijn wedstrijd, zo teleurgesteld was ik weer kort daarna toen ik mijn buikspieren weer langzaam zag verdwijnen. Dit was voor mij de trigger om op zoek te gaan naar een levensstijl die niet alleen ijzersterke resultaten oplevert, maar die past binnen ieder zijn levensstijl en die ook nog goed vol te houden is. Het resultaat van deze zoektocht? Dat lees je hier (link naar onze filosofie)!

Waar haal je je motivatie vandaan?

Als bovenmatig gespierd persoon heb ik regelmatig met het vooroordeel te maken gehad dat het hebben van een gespierd lijf én een goed brein niet samen kan gaan. Dit merkte ik aan alles: de manier waarop mensen naar je kijken, de verbazing als ze tegen hun verwachting in toch een goed gesprek met je kunnen voeren, laat staan als je ze vertelt wat voor opleiding je af hebt of wat voor werk je doet!

Dit maakte mij op het begin vaak onzeker, want ik werd anders gezien dan dat ik echt was en dat is niet leuk. Tegenwoordig haal ik er juist mijn kracht uit en laat ik steeds meer mensen zien dat het hebben van een top lijf prima samengaat met het hebben van een druk leven en/of goede baan!

Wat is je favoriete oefening en waarom?

Lat pulldowns, omdat je er die mooie V-taper van krijgt (en het gewoon machtig aanvoelt om meer dan je eigen lichaamsgewicht naar beneden te trekken)!

Wat is je favoriete gezonde maaltijd? Waarom?

Rijstwafels met kipfilet, omdat je er naar verhouding veel van mag eten om aan je macro’s te komen! (en daar hou ik van)

Wat is je favoriete cheat meal?

Voor de kenners: Pizza Taco! (Een soort van Limburgse delicatesse)

Wat is je favoriete quote?

It’s not the load that breaks you down, it’s the way you carry it.

Welke tip zou je graag met je volgers willen delen?

Fitness is een levensstijl, geen sport, dieet of methode welke je aan en uit kunt zetten om even snel resultaat te boeken, want dan ben je zo weer terug bij af. Wil je een fitness levensstijl duurzaam volhouden, dan zal deze naadloos moeten aansluiten op jouw persoonlijke situatie. Zoek dus naar een maatwerk oplossing waarmee jij resultaten boekt, maar die ook goed vol te houden is!

Wil jij door Remy gecoached worden? Kies dan voor coach “Remy” nadat je je pakket gekozen hebt!
NAAR DE PAKKETTEN