Afbeelding1

Nathalie Cremers

Leeftijd: 33
Geslacht: Vrouw
Beroep/Werk: Docent
Type sport: Badminton, hardlopen
Burgelijke staat: Gehuwd

Coaching pakket & duur: 24 weken | Vetverlies voor vrouwen
Resultaat +/- in bodyfat%: Onbekend
Resultaat +/- in omvang: -10 cm
Resultaat +/- in kg: -15kg

Wat is je naam?

Nathalie Cremers

Wat heeft je gemotiveerd om aan je lichaam te gaan werken?

Ik voelde mij erg moe, had weinig energie en paste steeds minder in mijn kleren. In het verleden heb ik altijd wel op mijn gewicht moeten letten en na mijn tweede zwangerschap zijn de extra kilo’s ook nooit echt helemaal verdwenen. Ik had altijd plannen, maar het kwam er nooit van. Ik ben iemand die dit soort dingen vaak uitstelt: morgen begin ik. Kortom als het om afvallen gaat heb ik geen zelfdiscipline. Toen ik via Joey hoorde over het programma bij Dream Aesthetics, kriebelde het steeds meer om hieraan deel te nemen. Dit was misschien wel mijn kans om eens echt aan mijn lichaam te werken. Toch was er nog een grote twijfel vanwege de, voor mij op dat moment, hoge kosten. Mijn man heeft mij toen aangemoedigd om eens een vrijblijvende intake met Joey bij Dream Aesthetics te doen. Tot op de dag van vandaag ben ik hem heel erg dankbaar dat hij mij toen dat zetje in de juiste richting gegeven heeft. Als ik nu terug denk aan de twijfel over de hoge kosten, is dit het dubbel en dik waard geweest en zou ik het zeker aanraden!

Hoeveel kilo ben je afgevallen / % vet ben je kwijt, en hoe lang heb je hierover gedaan?
Ik ben in 6 maanden tijd 15 kilo afgevallen.

Hoe voel je je ten opzichte van voordat je begon?
Ik voel mij veel fitter, heb veel meer energie en ik pas weer in kleren die ik al een hele lange tijd niet meer heb aangehad. Ik sta weer met plezier op een foto en voor mijn kledingkast. Voorheen droeg ik het liefst een huis/trainingspak. Ik ben mij nu veel bewuster van wat ik eet en heb meer kennis over hoe ik ervoor kan zorgen dat voeding en beweging in balans blijven.

Hoe heeft dit resultaat je leven veranderd?

Zoals ik al beschreef, heb ik meer energie, vind ik het weer leuk om voor mij zelf te winkelen en leuke kleding aan te trekken. Wanneer er bij gelegenheden meer of anders gegeten wordt weet ik hoe ik dit kan compenseren zonder dat ik gelijk ongezellig ben of niks mag hebben. Door de foto’s van toen en nu ben ik mij bewust van tot hoe ver ik het heb laten komen en weet ik zeker dat ik nooit meer terug wil naar mijn oude lichaamsgewicht.

Hoe heb je dit resultaat bereikt zonder sportschool?
Ik ben geen persoon voor de sportschool. Zeker al eens geprobeerd, maar voor mij veel te individueel (niet sociaal) en mis toch echt het wedstrijdelement. Tijdens mijn eerste twee maanden heb ik naast mijn sport: badminton, wat ik twee keer in de week beoefen, veel aan de krachttrainingen van de app gehad. Deze kun je gewoon thuis doen met weinig of geen materialen. Ik probeerde drie keer in de week actief bezig te zijn met sport. Dat werd soms wat lastig door de komst van covid19 en de eerste lockdown. Dit is dan ook een van de redenen dat ik ben gaan hardlopen tijdens mijn traject. Naast de sport probeerde ik elke dag minimaal aan 10.000 stappen te komen door middel van wandelen. Toch is alleen sporten niet alles, ik merkte al snel dat het vooral gaat om de balans tussen de calorieën die je binnen krijgt en calorieën die je verbrand. Kon ik minder sporten in een week, zorgde ik ervoor dat ik ook minder calorieën binnen kreeg. Dus zelfs zonder sport is het mogelijk, maar extra bewegen maakt het wel een stuk makkelijker.

Wat heeft jou het meeste geholpen in je transformatie traject?
Voor mij zijn de controle momenten heel erg belangrijk geweest. Als ik wist dat ik aan het einde van de week weer op controle moest bij mijn coach dan wilde ik ook echt resultaat laten zien. Ik schaamde mij namelijk als het niet gelukt was en zag het als een drive om net nog iets harder te werken. Naast dit vond ik het ook heel erg fijn om samen een voedingsplan op te stellen met producten die ik ook echt lekker vond. Ik ben een moeilijke eter en varieer weinig. Het was gemakkelijk toepasbaar in mijn dagelijks leven en ook werkbaar binnen het gezin. Aan het avondeten hebben wij als gezin zelfs niet echt wat anders gedaan dan voorheen. Het voedingsplan is voor mij ook geen dieet geweest, maar meer een andere manier van leven waarbij je bewuster met je voeding en leefstijl bezig bent. Tot slot wil ik benoemen dat ik door de gesprekken samen met Joey, nu meer kennis heb over hoe ik mijn lichaam beter in balans kan houden.

Welke tip zou je de lezers willen meegeven?
Stort je niet volledig in een dieet waarin je niks meer mag en veel dingen moet laten, maar ben je bewust van wat je eet en compenseer dit met de hoeveelheid calorieën die je verbruikt. Dit zorgt ervoor dat, wanneer je klaar bent met het traject, je niet weer terug valt in je oude gewoonte en de kilo’s er weer aankomen. Juist door deze andere leefstijl waarin je leert te compenseren en er ruimte is voor bewustwording, is het mogelijk je ideale gewicht vast te houden.

Welke valkuil zou je met de lezers willen delen? En hoe kun je deze vermijden?
Mijn valkuil is altijd het ‘uitstellen van’ geweest. Door mee te doen aan dit programma van  Dream Aesthetics moest ik van mijzelf resultaat boeken wanneer ik een controle afspraak had met mijn coach.

Ga niet te snel van start en verwacht niet dat je vanaf het eerste maand tot de laatste maand dezelfde hoeveelheid kilo’s blijft afvallen. Er komt een moment dat het echt moeizaam gaat en pittig wordt, blijf ook dan doorzetten! Gun jezelf af en toe iets lekkers wat niet binnen het voedingsplan past, juist dit heb je nodig om het vol te houden!

Vrijblijvend kennis maken met een van onze coaches uit jouw buurt?